Sayfalar

En İyi İnternet Proxy Siteleri



Bilindiği üzere proxy siteleri, siz internette dolaşırken sizin kimliğinizi gizlemeyi yarar. Fakat pek az kişi kullanmış olduğu proxy sitesinin webde bıraktığı izleri gizlemek yerine kişisel bilgilerini edinmek için tasarlandığını bilmektedir. 
Birçok insan proxy sitelerini işyerinin güvenlik duvarını (firewall) aşıp lokal olarak yasaklı olabilecek sitelerine (oyun, alışveriş, haber siteleri) girmek için kullanır. Daha küçük bir grup ise bu siteleri internetteki gizliliklerini korumak için kullanır.Proxy sitelerinin tamamı gezilen siteleri takip etme kabiliyetine sahipken, bu alandaki birçok şirket bu bilgilerin sadece yasal otoriteler tarafından istendiğinde verileceğine dair teminat vermekteler.
İyi bir proxy sitesi iki örtülü (disguised) ve elit (elite) olmak üzere iki tür sunucu kullanmaktadır. Elit proxy siteleri geride herhangi bir bilgi ve ipucu bırakmazken, örtülü proxy siteleri korudukları kişinin kimliğini gizlerken ziyaret edilen sitelere proxy aracılığıyla bağlanıldığını açık eder. Bu durumda eğer ticari bir iş yürütüyorsanız veya kredi kartı numarası gibi kişisel bilgilerinizi gizlemek istiyorsanız elit siteleri kullanmanız daha akılcıdır.
Aşağıdaki listede size en iyi proxy sitelerinin listesini sunuyoruz. Tavsiyemiz, özellikle bedava hizmetleri kullanırken dikkatli olmanız. Başta bir miktar tasarruf edecek olsanız da daha sonra neden bir elit proxy site kullanmadığınıza hayıflanabilirsiniz.

Proxy Listesi

TotalNetPrivacy.com

0 yorum: