Sayfalar

Sosyal Mühendislikte Araştırma,Geliştirme,Strateji Uygulama

Araştırma Geliştirme Strateji Uygulama

----------------------------------------------------------------

Araştırma

Sosyal Mühendislikte Yapılan En Gereksinim isteyen ve En Çok Uygulamaların Başında Olan Araştırma Bilgi Geliştirme Öğrenim Dallarına dayanır.Sosyal Mühendislikte Bir Kişiye İşlem Uygulamadan Önce İlk Yapılması Gerekn Araştırmadır.Genelde İşlemler Az araştırmadan dolayı yanıt vermez.Bunun Sebebi Budur.Araştırma Çeşitli Programlarla da günümüzde İp Öğrenim vs. Olsa da yinede yetersiz kalabiliyor Derin Araştırma için Sadece Programlar Ortaya Konulmamalıdır.Örneğin Karşınızdaki Kişiye Keylogger Yedireceğiniz Bunu Empati Yolu İle Araştırabilirsiniz sizce ne düşünür ? Sizce Ne Yapar ? Sizce Nedir ? vs. gibi Öncelikle Karşınızdaki kişinin sizin bilginizde olmasada Sizin Mantığınızda Olduğunu Düşünmelisiniz.Bu Ayrıcalık ile İyi İşler Başarabilirsiniz.Genel Olarak Sizin Mantığınızda Olan Kişiye Nasıl Yaklaşacağım ? Karşınızdaki Kişiyi Siz olarak düşünün yani Siz Sizi Araştırıyorsunuz Bu Yöntem İle Kişinin Nasıl Tepki vereceğini Daha Rahat Anlayabileceksiniz.

Geliştirme

Araştırmanın Bir Üst İşlemidir.Genelde Araştırma İşlemi Tamamlandığında Uygulamanın Ön Sertifikası gibi Bir Uygulamadır Burada Uygulamalar Hazırlanılır.

Strateji

Strateji Uygulama bittiğinde.Sosyal Mühendisliğin Asıl Sözde ve Mantıkta Kullanılacağı Bölüm Strateji Bölümüdür Bu Bölümde Uygulanacaklar Hazır Edilir ve Giriş Yapılır Genelde Aldatma ile olur kendinizi İyi Göstererek 100 lerce Site Hackleyebilirsiniz vs. Strateji En zor kısımdır desem açıkça doğru olur Öncelikle Hedefe Nasıl Saldıracağız ? Tabiki Araştırdığımızda Öğrendiklerimiz Hedeflere Uygulama Yapacağız.

Uygulama

En Son İşlemdir Geliştirme Bölümündeki Hazır Edilen Programlar vs. Araçlar Mantıklar İle Uygulamayı yaparız.tabi önce Strateji yi bitirdikten Sonra Yapılacak İşlemlerdendir.Uygulamada Dikkatli Olmalısınız Eğer Bu Uygulamayı yapmayı biliyorsanız Uygulamanın Sonuçlarınıda Gözden Geçirmelisiniz.

//Adımıza yazılmıştır..

0 yorum: